Sponzori

Želite li postati sponzorom?

Hrvatski savez umjetničkog plivanja nacionalni je sportski savez u Hrvatskoj već 15 godina. Okuplja klubove iz svih dijelova Hrvatske, te je još uvijek u razvoju. Umjetničko plivanje se često smatra ženskim sportom, ali u posljednjih nekoliko godina postaje sve popularniji i za muškarce (dječake).

Umjetničko plivanje je sport koji se sastoji od estetski oblikovanih i ritmičko plivačkih pokreta, položaja, figura i sastava koje plivačice izvode u vodi u skladu s glazbom. To je kombinacija plivanja, sportsko ritmičke gimnastike, baleta i plesa u vodi. Gracioznost, ljepota i usklađenost koji se pokazuju kroz sportske elemente plivanja i ronjenja bitni su elementi svake izvedbe u umjetničkom plivanju.

Može se slobodno reći da umjetničko plivanje predstavlja jedan od rijetkih sportova koji se sastoji od dva bazična sporta – plivanja i gimnastike.

Nacionalni savez organizira prvenstva Hrvatske u svim dobnim kategorijama, a ponosnim nas čini što sport postaje sve brojniji što je vidljivo i kroz sve veći broj natjecateljica na svakom prvenstvu. Osim prvenstava Hrvatske organiziramo i Kup Hrvatske te međunarodna natjecanja.

2016. godine Rijeka je bila domaćin Europskog juniorskog prvenstva na kojem su nastupale natjecateljice iz 23 države. Dobivanje organizacije Europskog prvenstva najviše je priznanje koje smo dobili od europske i svjetske federacije za uloženi trud i napor u razvoju ovoga sporta u našojzemlji.

Iz brojnosti i kvalitete rađa se i sustav reprezentacija koje sudjeluju na europskim i svjetskim prvenstvima te međunarodnim natjecanjima u Europi i na svjetskim serijama.

U prilog tome govori i činjenica kako su ove godine ukupno 15 sportašica u Razvojnom programu HOO-a čija je zadaća potpora i praćenje razvoja mladih sportaša. Dugoročni su i strateški važni modeli praćenja razvoja sportaša od 15. godine do statusa reprezentativca i olimpijskog kandidata.

Osim natjecanja Savez brine i o stručnom kadru našeg sporta te organizira i Nacionalni seminar za suce i trenere već 11 godina za redom, a ove godine Hrvatski savez umjetničkog plivanja organizator je godišnje konferencije za suce i trenere umjetničkog plivanja u suorganizaciji sa Europskom plivačkom federacijom (LEN).

U želji da naše reprezentacije napreduju pozivamo Vas da postanete naš sponzor kako bi nam bilo lakše poslati ekipe na međunarodna natjecanja te naše suce na seminare izvan granica lijepe naše.  Naime, sredstva koja HOO izdvaja za naš sport nisu dostatna za sva planirana natjecanja i aktivnosti kao ni za sam rad našeg Saveza.

Rezultati koje bi istaknuli u 2018. godini:

 • mjesto u kombinaciji na juniorskom europskom prvenstvu
 • Finale – 11. mjesto u kombinaciji na juniorskom svjetskom prvenstvu
 • mjesto u disciplini solo za mlađe juniorke, Comen Cup


Rezultati u 2019. godini:

 • mjesto u timu, te 6. mjesto u disciplini solo, duo i kombinacija u kategoriji mlađih juniorki – Comen Cup
 • mjesto u kombinaciji, 11. mjesto u tehničkom timu te 12. mjesto u tehničkom solu i slobodnom timu na Europskom juniorskom prvenstvu


2020. godine mlađe juniorska reprezentacija imala je u planu nastup na međunarodnim natjecanjima u Češkoj i Grčkoj, juniorska reprezentacija na europskom prvenstvu na Malti, svjetskom prvenstvu u Kanadi te međunarodnim natjecanjima u Švicarskoj i Ukrajini. Seniorska reprezentacija pripremala se za Europsko prvenstvo u Mađarskoj te međunarodno natjecanje u Parizu.
Nažalost zbog epidemiološke situacije u cijelom svijetu sva natjecanja su otkazana a seniorska reprezentacija uspjela je odraditi nastupate u Parizu na svjetskoj seriji te su osvojile 14. i 15. mjesto u tehničkom odnosno u slobodnom solu.

Planirane aktivnosti HSSP-a u novoj natjecateljskoj sezoni 2020/2021 su:

 • Nacionalni seminar za suce i trenere
 • Godišnja konferencija za suce i trenere umjetničkog plivanja u suorganizaciji sa Europskom plivačkom federacijom (LEN)
 • Fina škola za suce i trenere u suorganizaciji sa međunarodnom odrganizacijom
 • Odlazak sutkinje na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre
 • Pripreme nacionalnih selekcija i nastupi na međunarodnim natjecanjima
 • Europsko prvenstvo za juniorke i seniorke
 • Svjetsko prvenstvo za juniorke i seniorke
 • Svjetske serije za seniorke
 • Mediteranski kup za mlađe juniorke
 • Kvalifikacije za Olimpijske igre u disciplini duo


Osim sa našim plivačicama možemo se pohvaliti i sa dvije sutkinje koje su dostigle najviši rang (FINA A sudac) te su time kvalificirane za suđenje na Olimpijskim igrama.

Jedna od sutkinja dobila je poziv za suđenjem na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Tokyu čime smo ponosni i smatramo da je to jako veliki uspjeh kako za sutkinje tako i za umjetničko plivanje u Hrvatskoj. Isto tako dopredsjednik Saveza član je Tehničke komisije LEN-a.

Istaknuli bi još kako je Savez u procesu sklapanja partnerstva sa Ragbi savezom Italije u projektu Europskog programa ERASMUS + SPORT, a cilj projekta je odgovoriti na potrebu skrbi o dvostrukoj karijeri sportaša.

Hrvatski savez umjetničkog „umjetničkog“ plivanja ulaže velike napore u iznalaženju financijskih sredstava za odlazak na sva natjecanja i redovite pripreme reprezentacija tijekom godine.

Ukoliko pozitivno odgovorite na našu zamolbu, ovisno o visini sponzorstva, vašu tvrtku možemo prezentirati na različite načine:

 • Vidljiva oznaka na kupaćim kostimima, opremi za natjecanja i treninge naših reprezentativki,
 • Baneri sa vašim logom na mjestima održavanja natjecanja,
 • Logo na web stranici i memorandumu Saveza, tiskanima materijalima


Želja nam je da zajedno  sa vama doprinesemo razvoju ovog prelijepog sporta, kao i dodatnoj promociji naše zemlje kao zemlje izuzetnih sportaša i sportašica te da toj ponosnoj činjenici i vaša tvrtka pridonosi.
Za sve detaljne informacije molimo kontaktirati glavnu tajnicu Saveza na broj 091 6217 567, e-mail: crosynchro@gmail.com.
U nadi da ćete prihvatiti naš poziv za suradnju, upućujemo vam srdačne sportske pozdrave.

MB: 1256971
IBAN: HR0523600001101546248