RIJEKA i Bazeni Kantrida ugostit će ove godine još jedno veliko mlađe juniorsko natjecanje, od 9. do 12. rujna održat će se 1. Europsko prvenstvo za mlađe juniore u umjetničkom plivanju, kao i Comen Cup, odnosno mediteranski kup u umjetničkom plivanju. Ovo je druga europska mlađe juniorska smotra ove godine na Bazenima, nakon što su u lipnju već bili domaćin mladim skakačima u vodu. Stoga su jučer na Kantridi potpisani ugovori o domaćinstvu i organizaciji između Grada Rijeke, Riječkog sportskog saveza, Hrvatskog saveza umjetničkog plivanja i kluba Primorje AM. Upravo je predsjednica riječkog kluba Sanja Pavić naglasila kako su dobili veliku čast i drugi put nakon pet godina ugostiti ovo natjecanje.

– Bez podrške Grada Rijeke i odličnih uvjeta na Bazenima bilo bi puno teže postizati vrhunske sportske rezultate – rekla je predsjednica Primorja AM Sanja Pavić, dodavši kako će natjecanje na Kantridi okupiti preko 250 mladih natjecatelja i natjecateljica.

Ovoga puta veliko će natjecanje ipak proći bez gledatelja te u tzv. epidemiološkom balonu, ali prema riječima gradonačelnika Rijeke Marka Filipovića, možda dođe i do promjene.

– Volio bih da mogu pozvati sve Riječanke i Riječane na ovo natjecanje, no to ne mogu učiniti jer će se sve održati u epidemiološkom balonu.

Možda mjere do tada “olabave” pa bi i gledatelji mogli doći uz COVID-potvrde. Ali ovo nije ni prvo ni zadnje natjecanje koje ćemo organizirati na Bazenima – rekao je Filipović.

– Organizacija ovih natjecanja velika je čast i za Hrvatski savez umjetničkog plivanja – kazala je predsjednica Margareta Puškarić, dok je predsjednica RSS-a Dorotea Pešić Bukovac dodala kako su sportaši prepoznali dobre uvjete na Bazenima Kantrida zbog čega će se baš ondje održati još jedno veliko natjecanje u vodenim sportovima.